Pırasalı Karmaca Tarifi
Rumeli Mutfağı
Malzemeler:
- 1 kilogram kadar ince doğranmış pırasa
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı lor
- 1 paket kabartma tozu
- Karabiber
- Pul biber
- Kuru nane
- Tuz
Yapılışı:
- Pırasalar olabildiğince ince ince doğranır.
- Yumurtalar, zeytinyağı ve süt derin bir kapta çırpılır.
- Mısır unu, un, lor, kabartma tozu ve baharatlar da eklenip koyu bir kek kıvamına gelinceye kadar kaşıkla karıştırılır.
- Yağlanmış fırın kabına dökülüp, üzeri düzeltildikten sonra pul biber serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıp içini çekene kadar pişirilir.
- İlk sıcaklığı geçince dilimlenerek servis edilir.
daha önce hiç duymadığım bir tarif bu ve harika görünüyor ...
YanıtlaSilKaşnika Rumeli mutfağı tariflerinden, pırasayı hep aynı şekilde sofraya getirmemek için de bir alternatif :)
Sil