Mantarlı Yufka Böreği Tarifi
Sebzeli Börek Tarifi
- 3 adet yufka
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 250 gram ıspanak yaprağı
- 10 adet mantar
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 100 gram beyaz peynir
- Karabiber
- Tuz
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Susam
Yapılışı:
- Ispanakların sadece yaprakları ayrılıp, yıkanır ve suyu süzdürülür.
- Tavaya zeytinyağı konulup, olabildiğince minik minik doğranan kuru soğan, havuç ve mantarlar suyunu çekene kadar pişirilir.
- Ocaktan almaya yakın doğranmış ıspanak yapraklarda eklenip, biraz daha çevrilir.
- Minik minik doğranmış peynirler, karabiber ve tuzu da eklenerek soğumaya bırakılır.
- Yufkanın yarısına fırça ile zeytinyağı sürülüp, diğer yarısı üstüne kapatılır.
- Kalan iki yufkaya da aynı şekilde yağ sürülerek, altı katlı yarım yufka olacak şekilde üst üste konulur.
- Yufkaların düz tarafına soğumuş iç harcı yayılıp, sıkıca rulo şeklinde sarılır.
- Dilimlere kesilip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Üstlerine çok az zeytinyağı ile çırpılmış yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.