Kumkuat reçeli tarifi
Kumkuat reçeli nasıl yapılır
Kamkat reçeli tarifi
Kamkat reçeli nasıl yapılır
Malzemeler:
- 500 gram kamkat (kumkuat )
- 3 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- Bu defa dilim dilim keserek yaptığım kumkuat reçelini, bütün olarak yapmak isterseniz, daha önce paylaştığım https://nergismevsimi.blogspot.com/2014/01/kumkuat-kamkat-receli.html linkine tıklayabilirsiniz.
- Kumkuatların yaprakları ve sapları ayıklanır, yıkanır.
- Kumkuatlar bütün olarak tencereye konulur.
- Acısının çıkması için; kumkuatların üzerine üç dört defa her defasında yenilenen sıcak su dökülüp, soğuyana kadar beklettikten sonra süzülür.
- Süzgece konulup, soğuması beklenir.
- Kesme tahtasında dilim dilim kesilen kumkuatların çekirdekleri çıkartılır.
- Bir sıra kumkuat bir sıra toz şeker olacak şekilde konulup, bir gece bekletilir.
- Ertesi gün şekerlenmiş kumkuatlara iki buçuk su bardağı su eklenerek tencereye alınır.
- Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte reçel kıvamı alıncaya kadar kaynatılır.
- Ocaktan almadan önce limon suyu eklenip, bir kaç taşım daha kaynatılır.
- Reçel temiz ve kuru bir kavanoza alınıp, kapağı kapatılarak ters çevrilir.
Turunç reçelini anımsatıyor görüntüsüyle tadı da benziyor mu
YanıtlaSilNarenciye olunca haliyle tadı benziyor ama denemek lazım :)
Sil