Patatesli Poğaça Tarifi
Patatesli Poğaça Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 adet yumurtanın akı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 5-6 su bardağı kadar un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 adet haşlanmış patates
- 1 adet kuru soğan
- Dereotu
- Karabiber
- Tuz
Üzerine:
- 2 adet yumurtanın sarısı
- Susam
- Yemeklik doğranmış kuru soğan zeytinyağında pembeleştirilir.
- Haşlanan patatesler soğuduktan sonra soyulup, rendelenir.
- İnce kıyılmış dereotu, tuz ve karabiber de eklenip, hepsi karıştırılır.
- Unun yarısı yoğurma kabına elenir.
- Ilık süt, instant maya, şeker ve yumurtaların akları da eklenip, karıştırılır.
- Kalan un da azar azar kontrollü olarak eklenip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Üstüne bez örtülüp bir saat kadar sıcak bir ortamda mayalandırılır.
- Hamurdan alınan parçalar elimizde biraz açılıp, iç malzemesi konulduktan sonra kapatılır.
- Kapatılan hamurun ek yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
- Tepside de yarım saat mayalandırılıp, önceden ısıtılmış 190 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.
harika olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
Sil