Cips Tavuk Patates Tarifi
Atıştırmalık Gül Tavuk Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 su bardağı galeta unu
- Karabiber
- Kırmızı Pul biber
- Kekik
- Tuz
- Kürdan
- 1 kilogram patates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı mısır cipsi
- Kırmızı pul biber
- Kekik
- Tuz
Yapılışı:
- Patatesler soyulup, yıkandıktan sonra elma dilimi şeklinde doğranır.
- Dövülmüş mısır cipsi, zeytinyağı ve baharatlarla karıştırılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- Tavuk göğüsleri streç film arasında dövülüp inceltildikten sonra ince uzun şeritler halinde kesilir.
- Galeta unu ve baharatlarla iyice karıştırılır.
- Her şeride yuvarlanarak gül şekli verildikten sonra açılmaması için kürdanla tutturulur.
- Kızdırılmış bol zeytinyağında kızartılıp, kağıt havlu üzerine çıkartılır.
- Elma dilimli patateslerle birlikte sıcak servis edilir.
Sunum için güzel bir fikir, ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok ufak bir dokunuşla, değişik bir görüntü oldu.Meze ve atıştırmalık olarak güzel oluyor çıtır çıtır :) Çok teşekkür ederim.
SilElinize sağlık
YanıtlaSilHarika olmuş
Çok teşekkür ederim.
Sil