Soslu Elmalı Kek Nasıl Yapılır
Elmalı Kek Tarifi
Elma Kek Nasıl Yapılır
Elma Kek Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 3 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 2-3 adet elma
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı irice kırılmış ceviz
Yapılışı:
- Toz şeker, yoğurt ve zeytinyağı karıştırılıp, bir su bardağı kadarı sos için ayrılır.
- Yumurta, kabartma tozu, vanilya ve un da eklenerek kaşıkla iyice karıştırılır.
- Yağlanmış fırına dayanıklı bir kaba dökülüp, üzeri düzleştirilir.
- Elmalar yıkanıp, ikiye bölündükten sonra çekirdekleri çıkartılıp, ince ince dilimlenir.
- Hamurun üzerine elma dilimleri sıra sıra dizilir.
- İrice dövülmüş cevizler ve tarçın serilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.
- Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçince ayırdığımız toz şeker, yoğurt, zeytinyağı karışımı üzerine dökülüp, yayılır.
- Soğuyunca dilimlenip, servis edilir.
Elinize sağlık...Harika olmuş
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
Sil