Kozalak kurabiye tarifi
Kozalak kurabiye nasıl yapılır
Yeni yıl sofralarına en çok yakışacak kurabiyelerden biri bana göre kozalak kurabiyeler...Kar yağmış gibi görüntüsü çok hoş, hem yapımı çok kolay hem de özellikle çocukların beğeneceği bir tarif...
Malzemeler:
- 250 gram çikolatalı buğday veya mısır gevreği
- 125 gram eritilmiş tereyağı
- 2 adet sütlü çikolata ( 80 gr +80 gr )
- 4 yemek kaşığı bal
- 4 yemek kaşığı kakao
- Hindistan cevizi
- Çikolatalar benmari usulü eritilir.
- Diğer malzemeler de eklenip, buğday gevrekleri çikolata, bal karışımı ile karıştırılır.
- Plastik limonluğun sivri, iç tarafı ıslatılıp, içine karışımdan bir iki kaşık malzeme doldurulur.
- Limonluk ters çevrilip, hafifçe vurularak malzemenin çıkması sağlanır.
- Kozalaklar, servis tabağına dizilir.
- Çikolataların malzemeye yapışıp, dağılmadan servis edilebilmesi için bir süre buzdolabında bekletilip, dondurulur.
- Kar yağmış görüntüsü vermek için, üzerine hindistan cevizi serpilir.
- Kozalaklar tek tek veya piramit gibi üst üste dizilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.