27 Ağustos 2011 Cumartesi

İÇ BÖRÜLCE SALATASI

     Pazarlarda iç börülce çok daha uzun süre ve çok daha uygun fiyatlara satılmasına rağmen börülce denilince genellikle taze yeşil börülce bilinir.İç börülce ile çok lezzetli ve besin değeri yüksek salatalar yapabilir yada bizim gibi ana öğün, ana yemek olarak tüketebilirsiniz.Börülce haşladığınız suyu dökmeyip, biraz iç börülce ve tarhana ilavesi ile çok lezzetli börülce çorbası da yapabilirsiniz.
 Malzemeler:
  • 1 kilogram taze iç börülce 
  • 2 litre su 
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz  
Yapılışı:
  • İri taneli tercihen karagöz börülcelerin taneleri ayıklanır.
  • Taze börülceler varsa uç kısımları elle kopartılır.
  • Uzunluğuna göre üçe dörde bölünür.
  • Derin bir tencerede bol kaynar suda yumuşayana kadar haşlanır.
  • Üzerinde biriken köpükler alınır.
  • Suyundan çorba yapılacak ise, süzgece alınan börülcenin suyu tencereye süzülür.
  • Servis tabağına alınan iç börülcenin üzerine zeytinyağı ve tuz eklenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...