Patlıcan dilme tarifi
Kaşar peynirli, domatesli fırında patlıcan nasıl yapılır
Gerçekten çok lezzetli, hafif ve pratik bir patlıcan yemeği tarifi... İster yemek, isterseniz sıcak meze olarak yenebilir.Malzemeler:
- 1 kilogram patlıcan
- Yarım kilogram domates
- 100 gram kaşar peyniri
- Kızartmak için sıvı yağ
- Patlıcanların baş kısmı kesilmeden alacalı soyulur.
- Alt kısmı kopmayacak tek parça kalacak şekilde birer parmak ara ile kesilir.
- Tuzlanıp, acısının çıkması için bekletilir.Yıkanıp, kurulanır.
- Kızgın yağda kızartılıp, kağıt havlu üzerinde süzülür.
- Fırın kabına alınan patlıcanların kesik aralarına domates ve kaşar peyniri halkaları dizilir.
- Kaşar peyniri eriyene kadar yaklaşık yarım saat fırında pişirilir.
Değişik bir lezzete benziyor.Daha önce hazırlayıp yazın yemek çok güzel olacak en kısa zamanda yapacağım.Gürşen
YanıtlaSilPatlıcan sevenler için değişik bir tarif,umarım beğenirsiniz.Sevgilerimle.
Sil