Börülce çorbası tarifi
Börülce çorbası nasıl yapılır
Tarhanalı börülce çorbası tarifi
Taze börülce çorbası nasıl yapılır
Malzemeler:
Yapılışı:
- Yarım kilogram iç börülce
- 2,5 litre su
- 2 adet olgun domates
- 1 adet acı yeşil sivri biber
- 5 yemek kaşığı tarhana
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- İri taneli börülceler ayıklanıp, çorba için sadece taneleri ayrılır.
- Derin bir tencerede kaynayan bol suyun içinde yumuşayana kadar haşlanır.
- Haşlama suyunun kararmaması için, bekletmeden içine domates rendelenir.
- Bir su bardağı soğuk su içinde tarhana ezilip, inceltilerek tencereye eklenir.
- Çok ince kıyılmış acı biber ve tuzu da eklenir.
- Dibini tutmaması için, sürekli karıştırılarak tarhana çorbası gibi pişirilir.
- Kaselere alınan çorbanın üzerine zeytinyağı gezdirilir.
- Tercihen yanında, közlenmiş yeşil biberle servis edilir.
Ellerine sağlık annemin memleketinde börülceye karnıkara diyorlar ve onlar tarhana çorbasını kuru börülce ile pişiriyorlar. Tazesi ile de mutlaka çok güzeldir. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim Sibel'ciğim.Biz de kışın kuru börülce,yazın da taze iç börülce çorbası yapıyoruz,yani arada boşluk bırakmadan her mevsim :)
Silİç börülceyi bulgur pilavıyla pişiriyorum. Çorbasını yapmamıştım hiç. Onu da deneyeceğim. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilİç börülceli bulgur pilavını ben de daha önce paylaşmıştım.Börülceli bulgur pilavı da geleneksel yemeklerimizden ve çok güzel olur gerçekten :) Umarım çorbasını da seversiniz.Teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilÇorbasını hiç yemedim Börülceyi salata ve zeytinyağlı olarak yaparız denenecekler arasına aldım ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilBizim için börülce de enginar gibi her zaman ilk sıralarda olunca; yemeği, salatası, çorbası derken sanıyorum bir tek tatlısını yapmıyoruz, gerçi enginarın reçelini yapıyoruz :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilÇok güzel bir çorba tarifi. Tarhana birlikte denemek lazım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilUmarım beğenirsiniz. Teşekkürler, sevgilerimle.
SilEline sağlık Nergizcim :)) taze börülceyle hiç yemedim de yapmadım da :(( aklımda olsun bi deneyeyim :))
YanıtlaSilBir dene bakalım Nurdan'cığım, fikrini merak ediyorum :) Sevgilerimle.
Silevde kuru börülce olduğu aklıma geldi, bugünün çorbasını buldum :)))
YanıtlaSilelinize sağlık
Kuru börülceli tarhana çorbasını kış aylarında yapıyoruz ama o da olur tabii :) Çok teşekkürler, sevgiler.
Silçorba olarak hiç aklıma gelmemişti doğrusu...
YanıtlaSilEgeliler için börülce çok önemli büyüklerimiz her halini denemişler :)
Silbörülceyi çok severim ama çorbasını hiç denemedim en kısa zamanda deneyeceğim ellerinize sağlık...
YanıtlaSilUmarım beğenirsiniz, teşekkürler, sevgiler.
SilElinize sağlık, çorba değişik bir fikir (:
YanıtlaSilÇok teşekkürler.Aslında geleneksel çorbalarımızdan :)
SilDeğişik bir çorba tarifi olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEge bölgesinin sadece kuzeyinde yapılıyor herhalde...Ben de paylaşımı yapana kadar bütün Ege de yapılıyor sanıyordum :)
Sil