Mücver tarifi
Kabak mücveri nasıl yapılır
Kabak köftüsü tarifi
Çocukluk yıllarımızda kabak köftüsü olarak bildiğimiz kabak mücverini her yaptığımda aklıma; evinin bahçesinde yaktığı ocak ateşinde pişirdiği ve sofraya oturmayı bekleyemeyen biz çocuklara ince dal parçalarına taktığı köftüleri yememiz için veren anneannem gelir. Hafızamda ne kadar yer ettiyse, çocukluğumuzun üzerinden yıllar geçmesine rağmen, bu gün bile anneannemin kızarttığı o sıcacık köftülerin tadını ve kokusunu hatırlarım.
Malzemeler:
- 1 kilogram kabak
- 3 adet yumurta
- 4 kahve fincanı un
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 5 adet taze soğan
- Kızartmak için sıvı yağ
- Kabaklar rendenin iri tarafı ile rendelenir.
- Suyu elimizle sıkılıp, kenara alınır.
- Yumurtalar çırpılır, tuz eklenir.
- Maydanoz, nane, dereotu ve taze soğanlar incecik kıyılır.
- Diğer malzemeler de eklenip iyice karıştırılır.
- Karışım kaşık ile alınıp, oval veya yuvarlak şekiller verilir.
- Kızgın yağda, üçer üçer kızartılır.
- Kağıt havlu serilmiş tepsiye alınıp, yağı süzdürülür.
- Sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.