19 Temmuz 2011 Salı

KABAK ÇİÇEĞİ KIZARTMASI

Kabak çiçeği kızartması tarifi
Kabak çiçeği kızartması nasıl yapılır
     Ege bölgesinde ki pazarlarda, kabak çiçekleri genellikle 20-25 adeti iç içe geçirilmiş paketler halinde satılıyor. Sabah erken saatlerde toplandıktan kısa süre sonra kapanmaya  başlayan çiçekler birbirinin içinden çıkarılırken bazen yırtılıyor ve doldurulması da zorlaşıyor. Bu durumda kabak çiçekleri soğuk su dolu bir kap içine alınarak tekrar açılmaları beklenir, açılmayıp yırtılmış olanlarda ziyan edilmeyip, çiçekli omlet yada yanında sarımsaklı yoğurt ile gerçekten çok lezzetli, çıtır çıtır bir kabak çiçeği kızartması yapılır :)
Malzemeler:
  • 1 paket kabak çiçeği 
  • 2 adet yumurta 
  • 2 su bardağı kadar un 
  • Tuz 
  • Kızartmak için zeytinyağı 
Üzerine:
  • 250 gram yoğurt 
  • 3 diş sarımsak 
  • 4-5 dal dereotu 
Yapılışı:
  • Kabak çiçeklerinin ortalarında ki tohum kısımları kopartılıp, temizlenir.
  • Yıkanıp, kağıt havlu ile kurulanır.
  • Önce kasede çırpılmış yumurtaya sonra da una  bulanır.
  • Unun fazlası silkelenip, kızgın yağda üçer üçer kızartılır.
  • Kızartma işlemi bittikten sonra, kağıt havlu üzerinde yağı alınır.
  • Kabak çiçekleri servis tabağına alınır.
  • Çiçeklerin yumuşamaması için, servis edileceğinde istenirse üzerine dövülmüş sarımsaklı, çırpılmış yoğurt dökülür.
  • İnce kıyılmış dereotu ile sıcak sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...