Kabak çiçeği kızartması tarifi
Kabak çiçeği kızartması nasıl yapılır
Malzemeler:
- 1 paket kabak çiçeği
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı kadar un
- Tuz
- Kızartmak için zeytinyağı
- 250 gram yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 4-5 dal dereotu
- Kabak çiçeklerinin ortalarında ki tohum kısımları kopartılıp, temizlenir.
- Yıkanıp, kağıt havlu ile kurulanır.
- Önce kasede çırpılmış yumurtaya sonra da una bulanır.
- Unun fazlası silkelenip, kızgın yağda üçer üçer kızartılır.
- Kızartma işlemi bittikten sonra, kağıt havlu üzerinde yağı alınır.
- Kabak çiçekleri servis tabağına alınır.
- Çiçeklerin yumuşamaması için, servis edileceğinde istenirse üzerine dövülmüş sarımsaklı, çırpılmış yoğurt dökülür.
- İnce kıyılmış dereotu ile sıcak sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.