15 Ekim 2014 Çarşamba

KIRMIZI PANCAR MARMELATI

Kırmızı pancar marmelatı tarifi
Kırmızı pancar marmelatı nasıl yapılır
Kırmızı pancar reçeli tarifi
     Kırmızı pancarın renginin güzelliğinden yola çıkıp, önce reçelini yapmaya karar vermiştim ama sonradan sanki marmelat yapmaya daha uygun gibi geldi ve marmelatını yaptım. Pancarın rengi çok güzel ama tadında belli belirsiz de olsa hissedilen o toprak kokusunu biraz olsun gidermek için gerçek vanilya parçacıklı vanilin ekledim.Sonuçta güzel renkli, güzel kokulu ve değişik lezzette  bir marmelat oldu. 
Malzemeler:
  • 2 adet büyük boy kırmızı pancar 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • Yarım çay bardağı su 
  • Yarım limonun suyu 
  • 1 paket vanilya 
Yapılışı: 
  • Pancarlar yumuşayana kadar haşlanır.
  • Kabukları soyulup, blender ile parçalanır.
  • Derin bir tencereye alınan pancarlara su ve toz şeker eklenip, kısık ateşte yaklaşık yarım saat koyulaşana kadar kaynatılır.
  • Limon suyu ve gerçek vanilya parçacıklı vanilin eklenip, bir kaç taşım daha kaynatılır.
  • Kavanoza konulup, kapağı sıkıca kapatılarak ters çevrilir.

8 yorum:

  1. İlginç bir deneme olmuş, Nergis'cim. Bir ara denemel,eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geleneksel reçelleri nasılsa yapıyoruz Ihlamurcum biraz da değişik alternatifler deneyelim değil mi :)

      Sil
  2. Ellerine sağlık renk muhteşem...Değişik bir reçel daha öğrendik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel'ciğim az az tadımlık reçeller yapıyorum bir sonra ki yıl beğendiklerimden biraz daha fazla yapıyorum, pancardan da neden olmasın diye düşündüm :)

      Sil
  3. Merak ettim bunu. Pancarın rengi beni hep cezbetmiştir. Yemeğini de severim. İlk fırsattta alıp denemeli. Ellerineze sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rengi ne kadar güzel değil mi, pancar haşladığım suyu dökerken bile boşa gidiyormuş gibi geliyor.Çok teşekkür ederim, umarım siz de beğenirsiniz.

      Sil
  4. değerli nergis hanım pancar marmelatınızın doğal rengiyle pişirme tarzınınızla servise hazır şekliyle efsaneler yaratmışsınız sayfanız mükemmel beğeniyle takip ediyoruz başrılarınız daim olsun sevgi ve selamlarımı gönderiyorum hayırlı akşamlar .neriman satar eftekin .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözleriniz ve takip ettiğiniz için çok teşekkür ederim Neriman hanım, sevgilerimle...

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...