Yalancı acı badem kurabiyesi nasıl yapılır
Elmalı kurabiye tarifi
Elmalı acı badem kurabiyesi tarifi
Bu tarifin adı yalancı acı badem kurabiyesi ama etrafta yeterince yalancı olduğundan ben elmalı acı badem kurabiyesi demeyi tercih ettim 😊 Bu ölçülerle pişirdiğim kurabiyelerin yarısını kıtır kıtır olsun diye biraz daha büyükçe ve yassı olarak, diğer yarısını da daha küçük ve top top yuvarladım. İçine de Dr.Oetker'in dörtlü minik paket halinde satılan acı badem aroması şişelerinden birini kullandım. Kurabiyelerden küçük olanların içi biraz daha sakızımsı bir dokuda olunca sanıyorum gerçek acı badem kurabiyesine daha çok benzedi. Gerçi, iki hali de beğenildi ama siz gene de kurabiyelerinizi damak zevkinize göre şekillendirebilirsiniz.
Malzemeler:
- 4 adet elma ( 2 su bardağı elma rendesi )
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı dövülmüş kavrulmuş badem
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 şişe ( 2 ml ) Dr.Oetker acı badem aroması
- Elmalar yıkanıp, soyulur.
- Rendenin iri tarafıyla rendelenip, fazla suyu elimizle iyice sıkılır.
- Bademler kaynar suda bekletilip, kabukları soyulur.
- Yağsız tavada çevrilerek kavrulduktan sonra havanda dövülür.
- Malzemelerin hepsini karıştırıp, unu azar azar eklenerek ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
- Hamurdan irice parçalar kopartılıp, şekil verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
- Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, 30-40 dakika iyice kızarana kadar kontrollü olarak pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.