Mantı çorbası nasıl yapılır
Kış aylarında nerede ise öğün yerine geçebilecek bu çorbayı kendi açtığınız hamurdan mantı yaparak veya vaktiniz yoksa hazır aldığınız mantılarla da yapabilirsiniz. Biz de et yenilmediğinden, soyalı mantıyı da çorba için kullanmaya gerek duymadığımdan A101 marketlerde satıldığını gördüğüm içi boş Çorum mantısı kullanıyorum. Çorum mantısı hem her zaman elimin altında hazırda oluyor hem de çorbaya katılmaya uygun, o kadar minik minik kapatılmış ki, kendim yapsam bu kadar uğraşmam sanıyorum. 😃
Malzemeler:- 1,5 su bardağı mantı
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı domates püresi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
- Derin bir tencereye konulan zeytinyağında un yakmadan kavrulur.
- Domates salçası ve domates püresi de eklenip, biraz daha çevrilir.
- Suyu ve tuzu da eklenir.
- Su kaynadıktan sonra mantılar ve haşlanmış nohutlar da eklenir.
- Mantılar yumuşayıp çorba kıvamını alana kadar kaynatılır.
- En son pul biber ve kuru nane de eklenip, sıcak servis edilir.
Canım eline sağlık ne hoş bir tarif keşke Çorum Mantısının içi boş olmasaymış ya :D
YanıtlaSilAslında içi dolu veya soya kıymalı mantı bulmak kolay da içi boş olana rastlayınca sevindim, çünkü bizim evde et yenilmediğinden mantıyı kendim açıp yapıyordum.Bu mantı bizim çorbalar için çok pratik oldu ama isterseniz kıymalı mantı da kullanabilirsiniz.Çok teşekkürler, sevgiler.
Silohh miss elinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok çok teşekkürler, sevgiler.
Sil