Fırında sütlaç nasıl yapılır
Sütlü tatlılar
En hafif, en kolay yapılan sütlü tatlılardan sütlacı pişirip, servis kaplarına paylaştırdıktan sonra fırınlayarak farklı bir lezzette sofralarınızda yer verebilirsiniz. Sakız kokusu ve lezzeti için, ben sakız reçelinden iki üç yemek kaşığı ekledim. Sakız reçeli zaten tatlı olduğu için toz şekeri biraz az koydum siz sakız reçeli yerine damla sakızı dövüp ekleyecekseniz yarım su bardağı kadar daha toz şeker ekleyebilirsiniz.
Malzemeler: - 1,5 litre süt
- 1 su bardağı pirinç
- 1 veya1,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı sıcak su
- 2-3 yemek kaşığı sakız reçeli veya 3-4 adet damla sakızı
- Pirinçlerin üzerine sıcak su eklenerek, suyunu iyice çekip pirinçler yumuşayana kadar haşlanır.
- Yumuşayan pirinçler el blenderı ile parçalanır.
- Pirinçlerin üzerine süt eklenip, sürekli karıştırılarak kısık ateşte koyulaşana kadar pişirilir.
- Bu aşama da istenirse sakız reçeli veya dövülmüş damla sakızları da eklenir.
- İndirmeye yakın toz şekeri de eklenip, şeker eriyene kadar pişirilir.
- Sütlaçlar fırına dayanıklı kaplara paylaştırılır.
- Fırın tepsisine sütlaç kaseleri dizilir.
- Fırın ızgara ayarına getirilip, kontrol edilerek sütlaçların üzerleri kızarana kadar bekletilip, çıkartılır.
- Sütlaçlar soğuyunca servis edilir.
Oh mis elinize sağlık :)
YanıtlaSil:) Çok teşekkürler Ümran hanım, sevgilerimle...
Sil