3 Haziran 2018 Pazar

FIRINDA SÜTLAÇ

Fırında sütlaç tarifi
Fırında sütlaç nasıl yapılır
Sütlü tatlılar
     En hafif, en kolay yapılan sütlü tatlılardan sütlacı pişirip, servis kaplarına paylaştırdıktan sonra fırınlayarak farklı bir lezzette sofralarınızda yer verebilirsiniz. Sakız kokusu ve lezzeti için, ben sakız reçelinden iki üç yemek kaşığı ekledim. Sakız reçeli zaten tatlı olduğu için toz şekeri biraz az koydum siz sakız reçeli yerine damla sakızı dövüp ekleyecekseniz yarım su bardağı kadar daha toz şeker ekleyebilirsiniz. 
Malzemeler: 
  • 1,5 litre süt 
  • 1 su bardağı pirinç 
  • 1 veya1,5 su bardağı toz şeker 
  • 3 su bardağı sıcak su   
  • 2-3 yemek kaşığı sakız reçeli veya 3-4 adet damla sakızı
    Yapılışı:
    • Pirinçlerin üzerine sıcak su eklenerek, tencerenin kapağı kapatılır.
    • Su soğuyunca, yumuşayan pirinçler el blenderi ile iyice parçalanır.
    • Parçalanan pirinçler arada karıştırılarak 10-15 dakika kadar haşlanır.
    • Başka bir tencerede süt kaynatılır.
    • Kaynayan süte pirinçli karışım, sakız reçeli veya dövülmüş damla sakızları eklenir.
    • Sürekli karıştırılarak kısık ateşte koyulaşana kadar pişirilir.
    • İndirmeye yakın toz şekeri de eklenip, şeker eriyene kadar pişirilir.
    • Sütlaçlar fırına dayanıklı kaplara paylaştırılır.
    • Fırın tepsisine sütlaç kaseleri dizilir.
    • Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su doldurulur.
    • Fırının üst kısmı açılıp, sütlaçların üzerleri kızarana kadar bekletilip, çıkartılır.
    • Sütlaçlar soğuyunca servis edilir.

    2 yorum:

    BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
    ''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...