3 Nisan 2020 Cuma

SÜTLÜ EKMEK

Sütlü Ekmek Tarifi
Sütlü Ekmek Nasıl Yapılır
İnstant Mayalı Tarifler
Malzemeler:
  • 4 su bardağı un                             
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı            
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1,5 su bardağı ılık süt                       
  • 1 paket Dr.Oetker instant maya      
  • Susam
Yapılışı:
  • Un ve maya derin bir kap içinde karıştırılır.
  • Zeytinyağı ve tuz eklenir.
  • Ilık sütte toz şeker eritilip, eklenir.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Üzeri örtülüp, yarım saat kadar mayalanması için bekletilir.
  • Yarım saat sonra hamur tekrar yoğurulup, yağlanıp unlanmış kalıba yerleştirilir.
  • Kalıpta yapmak istemezseniz şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirerek de pişirebilirsiniz.
  • Hamurun üzerine bıçakla fazla derin olmayan çizik atılır.
  • Suya batırılıp çıkartılan fırça ile hamurun üzeri çok az ıslatılıp, susam serpilir.
  • 15 dakika da tepside mayalanması için bırakılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  • Fırından çıkınca kalıptan çıkartılıp tel üzerinde soğutulduktan sonra dilimlenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...