1 Nisan 2020 Çarşamba

UN KURABİYESİ

Un Kurabiyesi Tarifi
Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 250 gram tereyağı 
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri 
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 1 paket vanilya 
  • 2 su bardağı un 
Yapılışı: 
  • Tereyağı kısık ateş üzerinde yakmadan eritilir.
  • Oda sıcaklığına gelince buzdolabına konulup donması sağlanır. 
  • Tereyağında biriken su ayrılıp, dökülür.
  • Suyu ayrılan tereyağı, pudra şekeri, vanilya ve nişasta karıştırır.
  • Un azar azar eklenerek ele yapışmayacak kıvamda hamur yoğurulur.
  • Hamurdan ince uzun rulolar yuvarlanıp, çatalla uçtan uca çizgiler çekilir.
  • İki üç parmak kalınlığında kesilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir. 

2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...