30 Mart 2020 Pazartesi

TEPSİDE TİRAMİSU

Tiramisu Tarifi
Kedidili Bisküvili Tiramisu Tarifi
Tepside Tiramisu Tarifi 
Malzemeler: 
  • 2 paket kedidili bisküvi 
  • 3 su bardağı süt 
  • 2 yemek kaşığı toz şeker 
  • 3 yemek kaşığı granül kahve (nescafe vs.)
Kreması:
  • 2 kutu labne peyniri  
  • 6 yemek kaşığı un  
  • 6 yemek kaşığı toz şeker 
  • 4 su bardağı süt     
Üzerine:
  • 3 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
  • Kreması için, elenmiş un ve şeker bir tencerede karıştırılır.
  • Süt azar azar eklenip sürekli karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
  • Soğuyunca labne peyniri eklenip, 10 dakika kadar mikserle çırpılır.
  • Süt, toz şeker ve nescafe iyice karıştırılıp hazırlanır.
  • Kedidili bisküviler nescafeli karışıma bir defa hızlıca batırılıp çıkartılarak büyük boy borcama taban oluşturacak şekilde sıralanır. 
  • Soğumuş olan krema üç ayrı kaba ayrılıp bir kısmı bisküvilerin üzerine yayılır. 
  • İkinci paket kedidili bisküvi de nescafeli karışıma batırılıp çıkarılarak kremanın üzerine dizilir.
  • Kalan kremanın bir kısmı sıkma torbasına konulup, kalanı bisküvilerin üzerine eşit bir şekilde yayılır.
  • Sıkma torbasına konulan krema da istenen şekilde sıkılıp, üstüne kakao elenir.
  • Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
  • Ben bu ölçülerle büyük boy borcam da yaptım.Siz daha küçük boy kalıp kullanacaksanız malzeme ölçülerini azaltarak yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...