Tavuklu Kapama Nası Yapılır
Tavuk Büryan Tarifi
Malzemeler: - 6 adet tavuk baget
- 2,5 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 5 su bardağı tavuk haşlama suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Derin bir kaba alınan pirincin üzerine tuz ve kaynar su eklenip, su ılıyana kadar bekletildikten sonra suyu süzülür.
- Tavuk bagetler tencereye alınıp, tuz ve altı su bardağı kadar sıcak su eklenerek haşlanır.
- Haşlama suyu ayrılan bagetler istenirse yağda biraz çevrilerek üstlerinin kızarması sağlanır.
- Zeytinyağında ince ince yemeklik doğranmış kuru soğanlar pembeleştirildikten sonra suyu süzülmüş pirinçler de eklenerek kavrulur.
- Kavrulan pirinçler fırın kabına yayılıp, üzerine haşlanmış tavuk bagetler yerleştirilir.
- Pirincin üzerini geçecek kadar yaklaşık beş su bardağı tavuğun haşlama suyundan tepsiye yavaş yavaş eklenir.
- Tepsinin üzeri uygun bir kapak, tepsi veya alüminyum folyo ile sıkıca kapatılır.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
- Piştikten sonra üzerindeki kapak veya folyo alınıp, karabiber serpilerek ılık servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.