19 Mart 2020 Perşembe

TAVUKLU KAPAMA

Tavuklu Kapama Tarifi
Tavuklu Kapama Nası Yapılır
Tavuk Büryan Tarifi 
Malzemeler: 

  • 6 adet tavuk baget 
  • 2,5 su bardağı pirinç 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 5 su bardağı tavuk haşlama suyu 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Karabiber 
  • Tuz

Yapılışı:


  • Derin bir kaba alınan pirincin üzerine tuz ve kaynar su eklenip, su ılıyana kadar bekletildikten sonra suyu süzülür.
  • Tavuk bagetler tencereye alınıp, tuz ve altı su bardağı kadar sıcak su eklenerek haşlanır.
  • Haşlama suyu ayrılan bagetler istenirse yağda biraz çevrilerek üstlerinin kızarması sağlanır.
  • Zeytinyağında ince ince yemeklik doğranmış kuru soğanlar pembeleştirildikten sonra suyu süzülmüş pirinçler de eklenerek kavrulur.
  • Kavrulan pirinçler fırın kabına yayılıp, üzerine haşlanmış tavuk bagetler yerleştirilir.
  • Pirincin üzerini geçecek kadar yaklaşık beş su bardağı tavuğun haşlama suyundan tepsiye yavaş yavaş eklenir.
  • Tepsinin üzeri uygun bir kapak, tepsi veya alüminyum folyo ile sıkıca kapatılır.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra üzerindeki kapak veya folyo alınıp, karabiber serpilerek ılık servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...