Ispanaklı Isırgan Salatası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 bağ ısırganın yaprağı
- 100 gram ıspanak yaprağı
- 1 su bardağı nar tanesi
- 1 su bardağı kaju fıstık
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- Tuz
Yapılışı:
- Elimize eldiven takarak ısırgan otlarının sadece taze yaprakları kopartılır.
- Yapraklar fazla zedelenmeden su içinde bir süre bekletildikten sonra bir kaç defa yıkanarak süzgece alınıp, yaprakların kuruması sağlanır.
- Ispanakların sadece taze yaprakları ayrılıp, iyice yıkandıktan sonra süzgece alınarak kuruması için bekletilir.
- Geniş bir kabın içine ısırgan yaprakları, ıspanak yaprakları ve nar taneleri konularak zeytinyağı, tuz ve limon suyu eklenerek karıştırılır.
- Salata tabağına alınıp, kavrulmuş kaju fıstıkları da eklenerek servis edilir.
Çocukken kavurmasını yapardık ısırganın. Bir de toplayıp kaynatır saçımıza yakacağımız kınaları suyuyla karardık. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilYumurtalı kavurmasını, gözlemesini, böreğini, salatasını ve çayını yapıyoruz, çok faydalı diye biliyorum.Çok teşekkür ederim.
Sil