Elmalı Kek Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 5-6 adet elma
- Yarım su bardağı tahin
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:
- Toz şeker, yoğurt, zeytinyağı derin bir kap da karıştırılıp, mikserle şeker eriyene kadar çırpılır.
- Bu karışıma yumurtalar, kabartma tozları ve elenmiş un da eklenerek karıştırılır.
- Yağlanmış yuvarlak büyük boy borcama hamur dökülür.
- Elmalar ince dilimler halinde kesilip çekirdekleri çıkartıldıktan sonra hamurun üzerine istenen şekilde dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Fırından çıkan kekin üzerine tahin kaşıkla her yerine gelecek şekilde dökülür.
- Sosunu çektikten sonra irice dövülmüş ceviz serpilerek dilimlenip servis edilir.
babamın hastalığı ve vefatı nedeniyle sıkıntıdan üzüntüden verdiğim bütün kiloları geri almamış olsaydım hemen yapardım bu harika tarifi elinize emeğinize sağlık sevgilerimle
YanıtlaSilUzun zamandır yoktunuz nedeni buydu demek ki...Çok üzüldüm, başınız sağolsun, sabırlar dilerim :(
Sil(Ilk mesajin sahibine) Basiniz sag olsun.Allah mekanini cennet etsin.
SilCok guzel gorunuyor.Belki tarcin ve zencefil portakal limon rendesi de eklenebioir elmalara...Elmalarin islakligi saklama kosullarini nasil etkiliyor?Nasil ve kac gun saklanabilir
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Tarçın da güzel olur tabii.Bitene kadar buzdolabında 3-4 gün bekledi tadında bozulma olmadı.
Sil