Atom Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Limonluk Kurabiyesi TarifiMalzemeler:
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 5-5,5 su bardağı un
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm
- 1 çay bardağı kuru kayısı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı, yumurta ve pudra şekeri iyice karıştırılır.
- Unun yarısı ve kabartma tozu da eklenir.
- Kalan un azar azar kontrol edilerek eklenip, yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülüp, dinlenmeye bırakılır.
- İrice dövülen cevizlere, üzümler, küp küp kesilmiş kuru kayısılar, toz şeker ve tarçın da eklenip karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır.
- Limonluğun çukur kısmına streç film yerleştirilir.
- Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartılıp, streç film üzerine konulur.
- Hamurun ortasından kenarlarına doğru parmağımızla bastırarak ortasının boş kalması ve limonluğun şeklini alması sağlanır.
- Açılan boşluğa cevizli iç malzemeden konulup, üst kısmı küçük bir hamur parçası ile kapatılır.
- Limonluk, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine hafifçe vurularak kurabiye çıkartılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar kontrol edilerek pişirilir.
- İstenirse üzerine pudra şekeri elenir.
Ellerinize sağlık nefis görünüyor...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
Sil