22 Mart 2020 Pazar

YABANİ KUŞKONMAZ KAVURMASI

Yabani Kuşkonmaz Kavurması Tarifi
Tilkişen Kavurması Tarifi
Asparagus Kavurması Tarifi
 
Malzemeler: 
  • 1 bağ yabani kuşkonmaz (filiz, ayrelli, tilkişen, aspariçe, asparagus, asfaraca, dilkimen) 
  • 1 bağ taze soğan yaprağı 
  • 2 adet yumurta 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Karabiber 
  • Tuz 

Yapılışı:
  • Yabani kuşkonmazlar bıçak kullanmadan çıt çıt ses çıkararak kırıldığı sürece çatala gelecek büyüklükte elimizle kırılır.
  • Taze soğan yaprakları ince ince doğranıp, tuz da eklenerek yabani kuşkonmazlarla birlikte yumuşayana kadar zeytinyağında kavrulur.
  • Yumurtalar kırılıp, piştikten sonra karabiberi de eklenip sıcak servis edilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...