Çıtır Gül Börek Nasıl Yapılır
Yufka Börekleri
Malzemeler:
- 2 adet yufka
- 4-5 adet patates
- 150 gram lor
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Yufkalar önce ikiye sonra tekrar ikiye katlanır.
- Katlardan çay bardağı veya kurabiye kalıbı ile yuvarlaklar kesilir.
- Haşlanmış patatesler ve lor çatal ile iyice ezilir.
- Yumurta, tuz ve karabiber eklenir.
- Kesilen yufka katları beşer beşer ayrılıp, her yufkanın arasına bir çay kaşığı kadar patatesli iç malzemesi konulur.
- Aralara iç malzemesi konulan beş kat yufka, her defasında ortalarına parmağımızla bastırılarak üst üste yapışması sağlanır.
- Börekler, derin bir kızartma kabında kızgın yağda kızartılır.
- Kağıt havlu üzerine alınıp, fazla yağı süzüldükten sonra sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.