28 Mart 2020 Cumartesi

ÇITIR GÜL BÖREK

Çıtır Gül Börek Tarifi
Çıtır Gül Börek Nasıl Yapılır
Yufka Börekleri
Malzemeler:
  • 2 adet yufka 
  • 4-5 adet patates 
  • 150 gram lor
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı tuz 

Yapılışı: 
  • Yufkalar önce ikiye sonra tekrar ikiye katlanır.
  • Katlardan çay bardağı veya kurabiye kalıbı ile yuvarlaklar kesilir.
  • Haşlanmış patatesler ve lor çatal ile iyice ezilir.
  • Yumurta, tuz ve karabiber eklenir.
  • Kesilen yufka katları beşer beşer ayrılıp, her yufkanın arasına bir çay kaşığı kadar patatesli iç malzemesi konulur.
  • Aralara iç malzemesi konulan beş kat yufka, her defasında ortalarına parmağımızla bastırılarak üst üste yapışması sağlanır.
  • Börekler, derin bir kızartma kabında kızgın yağda kızartılır.
  • Kağıt havlu üzerine  alınıp,  fazla yağı süzüldükten sonra sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...