Ispanaklı Çalkama Tarifi
Ispanaklı Çalkama Nasıl Yapılır
Çalkama Tarifi
Malzemeler:Ispanaklı Çalkama Nasıl Yapılır
Çalkama Tarifi
- Yarım kilogram ıspanak yaprağı
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 adet taze soğan
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Ispanakların yaprakları ayrılıp, yıkanıp, suyu iyice süzülür.
- Kuru soğan ve taze soğanlar da ince ince doğranır.
- Yumurta, süt ve zeytinyağına baharatlar ve un da eklenerek karıştırılır.
- Malzemelerin hepsi karıştırılıp, yağlanmış fırın tepsisine kalın olmayacak şekilde yayılıp, üzeri düzeltilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilip, ilk sıcaklığı geçince dilimlenip servis edilir.
süper bir tarif,çocuklar için özellikle ilk fırsatta deneyeceğim,
YanıtlaSilellerine sağlık....
Ispanak yerine karışık ot, pazı hatta pırasa kullanarak da yapabilirsiniz.Kolay gelsin :)
Silİçine nane koymadan yapabilirim. Ispanakta nane sevmiyorum. Tarif için teşekkürler:)
YanıtlaSilBaharatları isteğinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz tabii, hatta ıspanak yerine başka otlar da kullanabilirsiniz.Şimdiden kolay gelsin :)
Sil