Mandalina Lokumu Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 5 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı buğday nişastası
- Hindistan cevizi
Yapılışı:
- Mandalinalar ortadan ikiye bıçakla kesilip, suyu sıkıldıktan sonra süzülür.
- Derin bir tencereye toz şeker ve buğday nişastası konulup, karıştırılır.
- Mandalina suyu azar azar dökülerek ve topaklanmaması için sürekli karıştırılarak kısık ateş üzerinde muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir.
- Hindistan cevizi yayılmış bir tepsiye sıcakken dökülerek spatula ile üzeri düzeltilir.
- Oda sıcaklığına gelince buzdolabına konulup, bir gece bekletilir.
- Ertesi gün kesme tahtası üzerine bütün olarak ters çevrilerek çıkartılıp, istenen ebatlarda bıçakla küp küp kesilir.
- Kesilen yüzeyler hindistan cevizine iyice bulanarak, servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.