Labada Sarması Tarifi
Bulgurlu Labada Sarması Tarifi
Malzemeler: - 2 bağ efelek (labada)
- 1,5 su bardağı bulgur
- 2 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Dereotu
- Maydanoz
- Tuz
Üzerine:
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı:
- Efelek (labada) yaprakları yıkanıp, süzülmeye bırakılır.
- Yaprakların arkasındaki sert damarlı kısım bıçakla boydan boya kesilip atılır.
- Yapraklar geniş bir kabın içine konulup, üzerine kaynar su döküldükten sonra yaprakların erimemesi için kaynar su hemen süzülür.
- Yaprakların üzerine soğuk su doldurulup, süzülür.
- Kuru soğanlar yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleştirildikten sonra salçası da eklenip kavrulur.
- Yıkanıp süzülmüş bulgur, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu da eklenir.
- Sıcak su, tuz ve baharatlarda eklenerek, 15-20 dakika kadar pişirilip kapağı kapatılarak dinlendirilir.
- Yapraklara birer tatlı kaşığı kadar iç malzemesi konulup sarılır.
- Dibini tutmaması için yapraklardan kestiğimiz damarlı kısımlar tencerenin altına yerleştirilip üzerine sarmalar yerleştirilir.
- Sarmaların üzerine su ve zeytinyağı salçayla karıştırılıp döküldükten sonra kapağı kapatılır.
- Kısık ateş üzerinde 15-20 dakika kadar pişirilip, tercihen yoğurtla ılık servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.