1 Şubat 2020 Cumartesi

BUĞDAY GEVREKLİ ROCHES ÇİKOLATA

Roches Çikolata Tarifi
Buğday Gevrekli Roches Tarifi
Malzemeler:
  • 240 gram bitter çikolata  (80 gram x 3 adet) 
  • 1 su bardağı Kellogg's coco pops buğday gevreği 
  • 2 yemek kaşığı kabuksuz antep fıstığı 
  • 2 yemek kaşığı badem 
  • 2 yemek kaşığı fındık


Yapılışı: 
  • Çikolatalar parçalanıp, kuru bir kabın içine alınır.
  • Bu kap içi kaynayan su dolu başka bir kabın içine oturtulup, suya değmeden çikolataların benmari usulü erimesi sağlanır.
  • Eriyen çikolataların içine buğday gevreği ve kuru yemişler eklenip karıştırılır.
  • Biraz dinlendirildikten sonra bu karışımdan birer tatlı kaşığı alınarak yağlı kağıt üzerine yan yana sıralanır.
  • Önce serin bir yerde bekletilip, çikolata biraz donduktan sonra kağıttan ayırıp tepsiyle buzdolabına alınır.
  • Buzdolabından çıkartılıp, tatlı olarak veya kahve yanında servis edilir.
  • Buğday gevreği kullanmadan başka bir tarifle roches yapmak isterseniz; 
https://nergismevsimi.blogspot.com/2017/02/kuruyemisli-cikolata-roches.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...