Roches Çikolata Tarifi
Buğday Gevrekli Roches TarifiMalzemeler:
- 240 gram bitter çikolata (80 gram x 3 adet)
- 1 su bardağı Kellogg's coco pops buğday gevreği
- 2 yemek kaşığı kabuksuz antep fıstığı
- 2 yemek kaşığı badem
- 2 yemek kaşığı fındık
Yapılışı:
- Çikolatalar parçalanıp, kuru bir kabın içine alınır.
- Bu kap içi kaynayan su dolu başka bir kabın içine oturtulup, suya değmeden çikolataların benmari usulü erimesi sağlanır.
- Eriyen çikolataların içine buğday gevreği ve kuru yemişler eklenip karıştırılır.
- Biraz dinlendirildikten sonra bu karışımdan birer tatlı kaşığı alınarak yağlı kağıt üzerine yan yana sıralanır.
- Önce serin bir yerde bekletilip, çikolata biraz donduktan sonra kağıttan ayırıp tepsiyle buzdolabına alınır.
- Buzdolabından çıkartılıp, tatlı olarak veya kahve yanında servis edilir.
- Buğday gevreği kullanmadan başka bir tarifle roches yapmak isterseniz;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.