Yumurtalı Peynirli Lavaş Tarifi
Malzemeler:
- 5 su bardağı elenmiş un
- 2 su bardağı kadar ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yumurta
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri
- Zeytinyağı
- Pul biber, karabiber
Yapılışı:
- Derin bir kabın içine un elenir.
- Tuz eklenip, karıştırılır.
- Su azar azar eklenerek hafif ele yapışan kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üstü örtülerek yarım saat kadar dinlendirilir.
- Dinlenmiş hamur sekiz parçaya bölünüp bezeler halinde yuvarlandıktan sonra üzeri örtülür.
- Tezgaha biraz un serpilir.
- Bezeler birer birer alınıp, üstlerine biraz un serpilerek tezgaha ve merdaneye yapışmayacak kıvamda açılır.
- Yapışmaz bir tava iyice ısıtılıp, açılan hamurun bir tarafı kısık ateşte pişirildikten sonra spatula ile tersi çevrilir.
- Lavaşın pişen kısmına bekletmeden fırçayla zeytinyağı sürülüp, rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir serpilip, ortasına da bir yumurta kırılır.
- Yumurtanın bütün olması istenmezse önceden kaşar peyniri, beyaz peynir ve yumurta çırpılıp karıştırılarak hazırlanan iç malzemesi lavaşın üzerine yayılır.
- Yumurtanın pişmesi için tava büyükçe bir kapakla kapatılır.
- Kısık ateş üzerinde yumurtanın pişmesi rendelenmiş kaşar peynirlerinin de erimesi sağlanır.
- Kırmızı pul biber ve karabiber serpilir.
- Yumurta piştikten sonra ocaktan alınan lavaş, dürüm yapılarak veya tabağa alınıp bıçakla dilimlendikten sonra sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.