31 Ocak 2020 Cuma

YUMURTALI PEYNİRLİ LAVAŞ

Lavaş Tarifi
Yumurtalı Peynirli Lavaş Tarifi
Malzemeler: 
  • 5 su bardağı elenmiş un 
  • 2 su bardağı kadar ılık su 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
Üzerine:
  • Yumurta
  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
  • Zeytinyağı
  • Pul biber, karabiber 



Yapılışı: 
  • Derin bir kabın içine un elenir.
  • Tuz eklenip, karıştırılır.
  • Su azar azar eklenerek hafif ele yapışan kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üstü örtülerek yarım saat kadar dinlendirilir.
  • Dinlenmiş hamur sekiz  parçaya bölünüp bezeler halinde yuvarlandıktan sonra üzeri örtülür.
  • Tezgaha biraz un serpilir.
  • Bezeler birer birer alınıp, üstlerine biraz un serpilerek tezgaha ve merdaneye yapışmayacak kıvamda açılır.
  • Yapışmaz bir tava iyice ısıtılıp, açılan hamurun bir tarafı kısık ateşte pişirildikten sonra spatula ile tersi çevrilir. 
  • Lavaşın pişen kısmına bekletmeden fırçayla zeytinyağı sürülüp, rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir serpilip, ortasına da bir yumurta kırılır.
  • Yumurtanın bütün olması istenmezse önceden kaşar peyniri, beyaz peynir ve yumurta çırpılıp karıştırılarak hazırlanan iç malzemesi lavaşın üzerine yayılır.
  • Yumurtanın pişmesi için tava büyükçe bir kapakla kapatılır.
  • Kısık ateş üzerinde yumurtanın pişmesi rendelenmiş kaşar peynirlerinin de erimesi sağlanır.
  • Kırmızı pul biber ve karabiber serpilir.
  • Yumurta piştikten sonra ocaktan alınan lavaş, dürüm yapılarak veya tabağa alınıp bıçakla dilimlendikten sonra sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...