Ev Yapımı Künefe Tarifi
Malzemeler:
- 200 gram taze çiğ kadayıf
- 100 gram taze tuzsuz künefe peyniri
- 25 gram tereyağı
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 parça limon
Üzerine:
- Su, toz şeker ve bir parça limon tencereye konulup, kısık ateşte kaynatıldıktan sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Tereyağının yarısı ile 30 santim çapında ki tava iyice yağlanır.
- Taze kadayıf elimizle küçük parçalar halinde parçalanıp, ikiye ayrılır.
- Pişerken peynirin tavaya akmaması için, parçalanan kadayıfın yarısı hiç boşluk kalmayacak şekilde tavaya eşit kalınlıkta yayılır.
- Kadayıf küçük kase veya kaşıkla her yerine iyice bastırılarak inceltilip, düzleştirilir.
- Kadayıfın üzerine rendelenmiş veya minik doğranmış taze tuzsuz künefe peyniri kenarlardan birer parmak boşluk kalacak şekilde yayılır.
- Kalan kadayıfın yarısı da peynirlerin üzerine eşit kalınlıkta yayıldıktan sonra gene küçük bir kase veya kaşık yardımıyla iyice bastırılarak olabildiğince inceltilip, düzleştirilir.
- Tava kısık ateş üzerine alınıp, ateş her yerine gelecek şekilde tava sürekli çevrilerek on dakika kadar pişirilir.
- Spatula ile kenar kısmından biraz kaldırılıp altının kızarması kontrol edilir.
- Altı kızarınca kalan yağla yağlanmış büyükçe bir tabak veya düz bir kapakla ters çevrilip, tekrar aynı tavaya kaydırılır.
- Kontrol edilerek ve tava kısık ateş üzerinde sürekli çevrilerek yakmadan on dakika kadar pişirilir.
- Ocaktan alınıp, dilimlenir.
- Sıcak künefenin üzerine soğuğa yakın ılıklıktaki şerbet her yerine gelecek şekilde dökülür.
- Şerbeti çekmesi için biraz dinlendirilip, antep fıstığı ile süslenerek sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.