Burgu Çörek Tarifi
Kurutulmuş Domatesli Çörek TarifiMalzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 2 adet yumurtanın beyazı
- 6,5-7 su bardağı un
İç malzemeleri:
- 1 su bardağı tulum loru
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 5-6 adet domates kurusu
- Yarım demet dereotu
- Karabiber
- Tuz
Üzerine:
- 2 adet yumurtanın sarısı
- Susam
Yapılışı:
- Domates kuruları ağzı kapalı bir kap da kaynar su içinde su soğuyana kadar bekletilir.
- Süzülen domatesler ince ince kıyılıp, dereotu, lor ve rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştırılır.
- Derin bir kap da ılık su, ılık süt, toz şeker ve instant maya karıştırılıp, üzeri örtülür.
- Yumurtaların sarıları üzerine sürmek için ayrılır.
- Hamur on dakika kadar mayalandıktan sonra zeytinyağı, yumurtaların akları ve un azar azar eklenerek yoğurulup, üzeri örtülür ve bir saat kadar daha mayalanması için bekletilir.
- Mayalanan hamur iki parçaya ayrılıp, dikdörtgen şeklinde fazla inceltmeden merdane ile açılır.
- Üzerine domates kurusu, lor, dereotu ve rendelenmiş kaşar peyniri karışımı yayılır.
- Karabiber ve tuz da serpilerek düzeltilir.
- Hamurun üçte bir kadarı uzun tarafından ortaya katlanır.
- Diğer tarafı da ortaya katlanıp, iki parmak kalınlığında şeritler kesilir.
- Şeritler iki ucundan tutulup, bir ucu sağa bir ucu sola doğru burulur.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip, üstlerine fırçayla yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
- Yarım saat kadar tepside mayalanması için bekletilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kontrol edilerek üzeri kızarana kadar 15-20 dakika pişirilir.
- Ayırdığımız ikinci parça hamura da aynı işlemler yapıldıktan sonra pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.