Tepsi Çöreği Tarifi
Tepsi Çöreği Nasıl YapılırPatatesli Lorlu Çörek Tarifi
Malzemeler:
- 2 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurtanın akı
- 1 paket instant maya
- 5 su bardağı kadar un
İç Malzemesi:
- 5 adet haşlanmış patates
- 150 gram lor
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Dereotu
- Karabiber
- Tuz
Üzerine:
- Patatesler haşlanıp, sıcakken kabukları soyulduktan sonra ezilir.
- Kuru soğan zeytinyağında pembeleştirilir.
- Lor, ince kıyılmış dereotu, kuru soğan ve patates karıştırılıp, tuzu ve karabiberi eklenerek iç malzemesi hazırlanır.
- Yumurta sarısı üzerine sürmek için ayrılır.
- Diğer malzemelere azar azar un eklenerek hafif ele yapışan hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülerek bir saat mayalandırılır.
- Hamurdan parçalar kopartılıp, beş bezeye bölünür.
- Bezeler hafifçe unlanmış tezgahta merdane ile dikdörtgen şeklinde açılıp, bıçakla iki parmak kalınlığında kesikler atılır.
- Uç kısmına iç malzemesi yayılıp, düzgünce rulo şeklinde sarılır.
- Büyük boy yuvarlak tepsi yağlanır.
- Tepsinin ortasından başlayarak hamur bitene kadar aralarında boşluk kalacak şekilde sıralanır.
- Üstüne yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
- Tepside de yarım saat mayalanması için bekletildikten sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrol edilerek pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.