18 Ocak 2020 Cumartesi

LORLU POĞAÇA

Poğaça Tarifi
Poğaça Nasıl Yapılır
 Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı ılık su 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet yumurtanın beyazı 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 yemek kaşığı tuz 
  • 1 paket Dr.Oetker instant maya 
  • 5,5 - 6 su bardağı un 
İçine: 
  • 250 gram lor
  • Dereotu
  • Karabiber
Üzerine:
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • Susam
Yapılışı: 
  • Geniş bir kaba dört su bardağı elenmiş un konulur.
  • Toz şeker, tuz ve instant maya da eklenip, karıştırılır.
  • Yumurtanın akı, zeytinyağı, su ve süt de eklenir.
  • Kalan un azar azar eklenerek, ele hafif yapışan çok yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülerek sıcak bir yerde bir saat kadar mayalanıp kabarması için bekletilir.
  • Mayalanan hamurdan parçalar kopartılıp, elimizle yuvarlanarak fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı fırça ile sürülüp, susam serpilir.
  • Bir saat kadar da tepsi de mayalanması için bekletilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...