1 Ocak 2020 Çarşamba

KREMALI MUHALLEBİ

Muhallebi tarifi
Muhallebi nasıl yapılır
Kremalı muhallebi nasıl yapılır
Kremalı muhallebi tarifi
Malzemeler:
  • 1 litre süt 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 200 ml süt kreması 
  • Koku vermesi için bir ıtır yaprağı ve 5-6 adet gültopu
Yapılışı: 
  • Tencereye un, nişasta ve toz şeker konulur.
  • Süt azar azar karıştırılarak dökülür.
  • Itır yaprağı yıkanıp, tencereye eklenir.
  • Muhallebi topaklanmaması için karıştırılarak pişirilir.
  • Muhallebi piştikten sonra ocaktan alınıp, biraz soğuması beklenir.
  • Itır yaprağı çıkartılıp, atılır.
  • Süt kreması soğuyan muhallebiye eklenip, mikserle çırpılır.
  • Servis kaselerinin üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde  biraz yüksekten dökülür.
  • Üzeri istenirse dövülmüş gültopu ile süslenir.
  • Gültopu tarifi için,
    https://nergismevsimi.blogspot.com/2016/07/gultopu.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...