Muhallebi nasıl yapılır
Kremalı muhallebi nasıl yapılır
Kremalı muhallebi tarifi
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 200 ml süt kreması
- Koku vermesi için bir ıtır yaprağı ve 5-6 adet gültopu
Yapılışı:
- Tencereye un, nişasta ve toz şeker konulur.
- Süt azar azar karıştırılarak dökülür.
- Itır yaprağı yıkanıp, tencereye eklenir.
- Muhallebi topaklanmaması için karıştırılarak pişirilir.
- Muhallebi piştikten sonra ocaktan alınıp, biraz soğuması beklenir.
- Itır yaprağı çıkartılıp, atılır.
- Süt kreması soğuyan muhallebiye eklenip, mikserle çırpılır.
- Servis kaselerinin üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde biraz yüksekten dökülür.
- Üzeri istenirse dövülmüş gültopu ile süslenir.
- Gültopu tarifi için,
https://nergismevsimi.blogspot.com/2016/07/gultopu.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.