15 Ocak 2020 Çarşamba

KARAMELLİ TEPSİ MUHALLEBİ

Karamelli Muhallebi Tarifi
Tepside Karamelli Muhallebi Tarifi
 Malzemeler: 
  • 1,5 litre süt 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 3 kahve fincanı nişasta 
  • 1 adet bademli çikolata
Yapılışı:
  • Nişastaya sütün yarısı azar azar eklenip, pütür kalmayıncaya kadar iyice ezilir. 
  • Toz şekerin yarısı derin bir tencerede yakmadan eritilip, karamel haline getirilir.
  • Şeker yanmaya başlamadan sütün kalanı eklenerek, hızlıca karıştırılır.
  • Süt ısınıp, tenceredeki şeker eriyince nişastalı süt ve kalan toz şeker de eklenip, karıştırılarak pişirilir.
  • Dikdörtgen borcam bir kap ıslatılıp suyu süzülür.
  • Muhallebi borcama dökülüp, üzeri düzeltilir.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra dilimlenip, buzdolabına konulur.
  • Üzeri bıçakla kıyılmış bademli çikolata parçaları ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...