Pişi Nasıl Yapılır
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 su bardağı kadar un
- Kızartmak için zeytinyağı
Yapılışı:
- Unun yarısı yoğurma kabına alınıp, ortası havuz gibi açılır.
- Ilık süte toz şeker ve kuru maya eklenerek on dakika kadar kabarması beklenir.
- Tuz, ılık su ve azar azar da kalan un eklenir.
- Elimiz hafif yağlanarak ele yapışacak kıvamda bir hamur yoğurulur.
- Yoğurulan hamurun üzeri örtülerek sıcak bir ortamda bir saat mayalanması sağlanır.
- Mayalanan hamur hafif unlanmış tezgah üzerinde merdane ile açılır.
- Açılan hamurdan kalıpla veya su bardağı ile yuvarlaklar kesilir.
- Kesilen hamurlar orta ateşte kızgın yağda iki tarafı çevrilerek kızartılır.
- Sıcak servis edilir.
eskiden daha sık yapılan ve bayıla bayıla yediğimiz bir hamur işi idi şimdi çok sık yapmıyorlar:( Çok güzel bir tarifle bizi de biraz eskiye götürdünüz ellerinize sağlık pişi tarifiniz çok güzel oldu bizim için teşekkürler.Buarada takibe aldım blogunuzu saygılar.
YanıtlaSilHaklısınız hamurişleri, kızartmalar eskiden daha çok yapılıyordu şimdilerde kızartmalardan biraz uzak dursak da arada yapılıyor.Takip için de teşekkürler, hoşgeldiniz :)
SilEn sevdiğim bayılırım!
YanıtlaSilKahvaltı da, çay saatinde başlıbaşına bir öğün :)
Sil