Leblebi Tozu Helvası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 2 su bardağı leblebi tozu
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Süslemek için leblebi
Yapılışı:
- Sütün içinde şeker karıştırılarak iyice eritilir.
- Yapışmaz tabanlı bir tavada zeytinyağında leblebi tozu çevrilerek kavrulur.
- Şekerli süt yavaş yavaş kavrulan leblebi tozuna eklenerek, karıştırılır.
- Helva kıvamı alınca kaşıkla veya kalıplara konularak şekil verilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.