31 Aralık 2019 Salı

KOZALAK KURABİYE

Kozalak Kurabiye Tarifi
Kozalak Kurabiye Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 250 gram çikolatalı buğday ve mısır gevreği 
  • 125 gram eritilmiş tereyağı
  • 2 adet çikolata (80gram + 80gram) 
  • Yarım çay bardağı bal 
  • 5 yemek kaşığı kakao 
  • Üzerine hindistan cevizi 

Yapılışı:
  • Çikolatalar irice parçalar halinde kırılıp, ısıya dayanıklı kuru bir kabın içine konulur.
  • Bu kap da ocağın üzerinde kaynayan su dolu bir kabın içine oturtulup, çikolatanın benmari usulü erimesi sağlanır.
  • Eriyen çikolataya kakao, bal ve erimiş tereyağı da eklenip, karıştırılır.
  • Buğday gevrekleri kaşıkla yavaş yavaş her yerine çikolatalı karışım gelecek şekilde karıştırılır. 
  • Biraz dinlendirildikten sonra plastik limonluğun sivri, iç tarafı ıslatılıp, içine karışımdan bir iki kaşık malzeme doldurulur.
  • Limonluk ters çevrilip, hafifçe vurularak malzemenin tepsiye çıkması sağlanır. 
  • Kozalaklar, servis tabağına dizilir.
  • Bir süre buzdolabında bekletilip, dondurulur.
  • Kar yağmış görüntüsü vermek için, üzerine hindistan cevizi serpilir.
  • Kozalaklar tek tek veya piramit gibi üst üste dizilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...