Tekmil Fava Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 su bardağı kuru bakla
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı su
- 1 demet dereotu
- 2 orta boy kırmızı soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
- Kuru baklalar bir gece önceden üzerini geçecek kadar suyla ıslatılır.
- Kuru soğan minik minik yemeklik doğranır.
- Kuru soğanlar zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
- Pembeleşen kuru soğanlara su eklenip, kaynatılır.
- Kaynayan suya kuru baklalar, şeker ve tuz eklenerek, baklalar yumuşayıp püre haline gelene kadar üzerinde oluşan köpükler alınarak pişirilir.
- Suyunu çekince blender ile hiç pütür kalmayana kadar iyice ezilip, ince kıyılmış dereotu eklenerek karıştırılır.
- Servis tabağına alınıp, biraz zeytinyağında çevrilmiş minik doğranmış kırmızı soğanlarla istenen şekilde süslenip üzerine kalan zeytinyağı dökülerek ılık servis edilir.
favaa çok severim de. neden tekmil deniyo onu anlamadııım :)
YanıtlaSilKırmızı soğanlısına tekmil fava deniliyor, tam tekmil olması gerektiği gibi anlamında herhalde :)
SilBen patates püresi sandım:)
YanıtlaSilRenginden dolayı sanıyorum :)
Sil