23 Aralık 2019 Pazartesi

TEKMİL FAVA

Tekmil Fava Tarifi
Tekmil Fava Nasıl Yapılır

Malzemeler:
  • 1 su bardağı kuru bakla 
  • 1 adet orta boy kuru soğan 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 2,5 su bardağı su 
  • 1 demet dereotu
  • 2 orta boy kırmızı soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
  • Kuru baklalar bir gece önceden üzerini geçecek kadar suyla ıslatılır.
  • Kuru soğan minik minik yemeklik doğranır.
  • Kuru soğanlar zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
  • Pembeleşen kuru soğanlara su eklenip, kaynatılır.
  • Kaynayan suya kuru baklalar, şeker ve tuz eklenerek, baklalar yumuşayıp püre haline gelene kadar üzerinde oluşan köpükler alınarak pişirilir.
  • Suyunu çekince blender ile hiç pütür kalmayana kadar iyice ezilip, ince kıyılmış dereotu eklenerek karıştırılır.
  • Servis tabağına alınıp, biraz zeytinyağında çevrilmiş minik doğranmış kırmızı soğanlarla istenen şekilde süslenip üzerine kalan zeytinyağı dökülerek ılık servis edilir.

4 yorum:

  1. favaa çok severim de. neden tekmil deniyo onu anlamadııım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmızı soğanlısına tekmil fava deniliyor, tam tekmil olması gerektiği gibi anlamında herhalde :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...