Çıntar Kızartması Tarifi
Melki Kızartması Tarifi
Malzemeler:
- 1 kilogram çıntar (melki)
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kızartmak için zeytinyağı
Yapılışı:
- Çıntarların mümkün olduğunca küçükleri seçilip, zedelemeden yıkanıp kurulanır.
- Sap kısımlarına bakılıp, parmakla bastırıldığında çok yumuşaksa ortadan bıçakla kesilip kurt vs. varsa temizlenir.
- Çıntarlar büyük boy ise bir kaç parçaya kesilir, küçükse olduğu gibi kullanılır.
- Tuz eklenmiş un ile her tarafları unlanıp fazla unları silkelenir.
- Bol zeytinyağı kızdırılmış kızartma tenceresinde kızartıldıktan sonra kağıt havlu üzerine alınır.
- İstenirse yanında sarımsaklı yoğurt veya dip soslarla servis edilir.
Merhaba.Siteniz oldukça hoş ve takip ettiklerim arasında.Zaman ayırıp yeni açtığım bloguma göz atıp takip ederseniz memnun olurum.Sağlıcakla Kalın.
YanıtlaSilhttps://hepfragmanizle.blogspot.com/
Çok teşekkürler, sinema her zaman ilgi alanımda ziyaret edeyim :)
Sil