14 Aralık 2019 Cumartesi

BİTLİ KURABİYE

Bitli Kurabiye Tarifi
Bitli Kurabiye Nasıl Yapılır
Tuzlu Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
  • 100 gram tereyağı                     
  • 1 adet yumurtanın beyazı           
  • 1 çay bardağı zeytinyağı               
  • Yarım çay bardağı sirke              
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker          
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 4 yemek kaşığı kavrulmuş susam
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 
  • 1 tatlı kaşığı mahlep               
  • 1 tatlı kaşığı tuz                       
  • 1 paket kabartma tozu             
  • 3 su bardağı kadar un                       
Üzerine: 
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • Susam
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, yağsız tavada kavrulup soğutulmuş susam ve diğer malzemeler derin bir kap içinde karıştırılır.
  • Azar azar da un eklenerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğurulur.
  • Yarım saat kadar dinlendirilen hamurdan fındıktan az büyük parçalar kopartılıp, yuvarlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • Üstlerine fırçayla yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...