Bitli Kurabiye Nasıl Yapılır
Tuzlu Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 100 gram tereyağı
- 1 adet yumurtanın beyazı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı sirke
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 4 yemek kaşığı kavrulmuş susam
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı kadar un
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Susam
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, yağsız tavada kavrulup soğutulmuş susam ve diğer malzemeler derin bir kap içinde karıştırılır.
- Azar azar da un eklenerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğurulur.
- Yarım saat kadar dinlendirilen hamurdan fındıktan az büyük parçalar kopartılıp, yuvarlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Üstlerine fırçayla yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.