4 Aralık 2019 Çarşamba

KENEVİRLİ KURABİYE

Kenevirli Kurabiye Tarifi
Kenevirli Kurabiye Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 1 adet yumurta
  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı kenevir
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz 
  • 1 çay bardağı kavrulmuş susam
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un


Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, zeytinyağı, pudra şekeri ve kabartma tozu karıştırılır.
  • Kavrulmuş susam, irice dövülmüş ceviz ve kenevir de eklenir.
  • Azar azar un da eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlanıp üzerine biraz bastırılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...