Kenevirli Kurabiye Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı kenevir
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, zeytinyağı, pudra şekeri ve kabartma tozu karıştırılır.
- Kavrulmuş susam, irice dövülmüş ceviz ve kenevir de eklenir.
- Azar azar un da eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlanıp üzerine biraz bastırılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.