Kapaktan Kesme Nasıl Yapılır
Puf Böreği Tarifi
Malzemeler:
- 3-3,5 su bardağı un
- 1,5 çay bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 250 gram tatlı lor
- Dereotu
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Unun yarısı yoğurma kabına elenir.
- Ortası havuz gibi açılarak ılık su, tuz ve zeytinyağı eklenir.
- Kalan un da azar azar eklenerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülerek yarım saat kadar dinlendirilir.
- Hamur dört bezeye ayrılıp, yuvarlandıktan sonra sofra beziyle üzeri örtülür.
- Bezeler birer birer alınarak unlanmış tezgahta olabildiğince ince açılır.
- İç malzemesi konulup kapatıldıktan sonra bakır sahan kapağı ile veya ruletle kesilip kenarlarının açık kalmaması için kontrol edilir.
- Hazırlanan böreklerin üzerinin kurumaması için hepsi açılıp bitene kadar sofra bezinin altında bekletilir.
- Kızartma tenceresine yarısını geçecek kadar zeytinyağı konulup, kızdırılır.
- Kızgın zeytinyağı içine üçer dörder tane börek atılarak arkalı önlü kızartılır.
- Kızaran börekler kağıt havlu serilmiş tepsi üzerine çıkartılarak, sıcak servis edilir.
pufff börekiiii amaniin saoool :)
YanıtlaSilGerçi ikram edemiyorum ama :) Çok teşekkürler.
SilPatatesli ya da kıymalısı süper oluyor. :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler. Et yemediğimiz için kıymalı yapmıyorum ama patateslisi de güzel olur gerçekten :)
Sil