7 Aralık 2019 Cumartesi

LOR TATLISI

Lor Tatlısı Tarifi
Lor Tatlısı Nasıl Yapılır
Ayvalık Lor Tatlısı Tarifi
 Malzemeler:
  • Yarım kilogram tatlı lor 
  • 3 adet yumurta 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • Yarım çay bardağı irmik 
  • 1,5 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
Şerbeti:
  • 4 su bardağı toz şeker 
  • 5 su bardağı su 
  • 1-2 damla limon suyu 

Yapılışı:
  • Toz şeker ve su karıştırılıp, şerbet kıvamı alana kadar kısık ateş üzerinde kaynatılır.
  • Ocaktan indirmeye yakın bir kaç damla limon suyu da eklenip, bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
  • Derin bir kabın içine tatlı lor, yumurtalar ve zeytinyağı konulup, çatalla lor pürüzsüz hale gelinceye kadar ezilir.
  • Toz şeker, irmik, un ve kabartma tozu da eklenip, ele yapışan kıvamda hamur yoğurulur.
  • Hamurdan parçalar kopartılıp, elimiz hafif unlanarak şekil verilerek veya sıkma torbasına konulup, tırtıl kurabiye ucu takılarak yağlı kağıt üzerine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkartıp  beş dakika kadar sonra sıcak hamura, soğuk şerbet dökülür.
  • Şerbeti döküldükten sonra üzeri tepsiyle kapatılıp, arada kaşıkla üstlerine şerbet dökülerek şerbeti iyice çektirilir. 
  • Buzdolabında bekletilip, tercihen ertesi gün servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...