Lor Tatlısı Nasıl Yapılır
Ayvalık Lor Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
- Yarım kilogram tatlı lor
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
- Toz şeker ve su karıştırılıp, şerbet kıvamı alana kadar kısık ateş üzerinde kaynatılır.
- Ocaktan indirmeye yakın bir kaç damla limon suyu da eklenip, bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
- Derin bir kabın içine tatlı lor, yumurtalar ve zeytinyağı konulup, çatalla lor pürüzsüz hale gelinceye kadar ezilir.
- Toz şeker, irmik, un ve kabartma tozu da eklenip, ele yapışan kıvamda hamur yoğurulur.
- Hamurdan parçalar kopartılıp, elimiz hafif unlanarak şekil verilerek veya sıkma torbasına konulup, tırtıl kurabiye ucu takılarak yağlı kağıt üzerine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkartıp beş dakika kadar sonra sıcak hamura, soğuk şerbet dökülür.
- Şerbeti döküldükten sonra üzeri tepsiyle kapatılıp, arada kaşıkla üstlerine şerbet dökülerek şerbeti iyice çektirilir.
- Buzdolabında bekletilip, tercihen ertesi gün servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.