Yoğurt çorbası nasıl yapılır
Malzemeler:
- 1 kilogram süzme yoğurt
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1,5 litre su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı dolusu kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- Tuz
Yapılışı:
- Süzme yoğurda azar azar soğuk su karıştırılıp çatalla ezilerek kıvamı açılır.
- Derin bir tencerede yağda un kavrulur.
- Önce soğuk su sonra da suyla açılmış süzme yoğurt azar azar karıştırılarak eklenir.
- Kaynayan çorbaya pirinç ve haşlanmış nohut eklenir.
- Pirinçler parçalanıp, çorba koyu bir kıvam alana kadar kısık ateşte pişirilir.
- Tuzu eklenir.
- Sos tenceresinde yağda kırmızı biber yakmadan çevrilir.
- Çorbanın üzerine yağlı kırmızı biber ve kuru nane dökülür.
Çok teşekkürler :) Blogunuza baktım, emeğinize sağlık ama televizyon izlemiyorum.
YanıtlaSil