Sebzeli Patates Çanağı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 5-6 adet patates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 250-300 gram kültür mantarı
- 1-2 adet kırmızı biber
- 2-3 adet yeşil sivri biber
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Yarım demet dereotu
- İstenirse kaşar rendesi
Yapılışı:
- Zeytinyağında ince kıyılmış kuru soğanlar, yeşil sivri biberler, mantarlar, küp küp doğranmış havuçlar ve kırmızı biberler suyunu çekene kadar sotelenir.
- Haşlanmış mısır taneleri, tuz, karabiber ve ince kıyılmış dereotu da eklenir.
- Patatesler iyice yıkanıp, haşlanır.
- Sıcakken kabukları soyulan patatesler, patates ezici veya çatalla hiç pütür kalmayıncaya kadar ezilip, tuz eklenir.
- Ezilen patateslere istenirse; çok ince kıyılmış dereotu, kırmızı pul biber eklenip, karıştırılır.
- Patates püresinden küçük mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp, elimizle çanak şekli verilir.
- Hazırlanan mantarlı iç malzemesi patates çanaklarının içine doldurulur.
- Üzerine ince kıyılmış dereotu serpilerek veya istenirse kaşar peyniri rendesi serpilerek fırına konulduktan sonra kaşar peyniri eriyince servis edilir.
Merci, ce sera mon repas, aujourd,hui.
YanıtlaSil