26 Aralık 2019 Perşembe

SEBZELİ PATATES ÇANAĞI

Sebzeli Patates Çanağı Tarifi
Sebzeli Patates Çanağı Nasıl Yapılır

Malzemeler:
  • 5-6 adet patates 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet kuru soğan
  • 250-300 gram kültür mantarı
  • 1-2 adet kırmızı biber
  • 2-3 adet yeşil sivri biber 
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • Kırmızı pul biber 
  • Karabiber
  • Tuz 
  • Yarım demet dereotu
  • İstenirse kaşar rendesi
Yapılışı:
  • Zeytinyağında ince kıyılmış kuru soğanlar, yeşil sivri biberler, mantarlar, küp küp doğranmış havuçlar ve kırmızı biberler suyunu çekene kadar sotelenir.
  • Haşlanmış mısır taneleri, tuz, karabiber ve ince kıyılmış dereotu da eklenir.
  • Patatesler iyice yıkanıp, haşlanır.
  • Sıcakken kabukları soyulan patatesler, patates ezici veya çatalla hiç pütür kalmayıncaya kadar ezilip, tuz eklenir.
  • Ezilen patateslere istenirse; çok ince kıyılmış dereotu, kırmızı pul biber eklenip, karıştırılır.
  • Patates püresinden küçük mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp, elimizle çanak şekli verilir.
  • Hazırlanan mantarlı iç malzemesi patates çanaklarının içine doldurulur.
  • Üzerine ince kıyılmış dereotu serpilerek veya istenirse kaşar peyniri rendesi serpilerek fırına konulduktan sonra kaşar peyniri eriyince servis edilir.

1 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...