30 Aralık 2019 Pazartesi

TAVUK DOLMASI

Tavuk Dolması Tarifi
Fırın Torbasında Tavuk Dolması Tarifi
Kolay Tavuk Dolması Tarifi
 Malzemeler:
  • 1-1,5 kilogram bütün tavuk 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 1 su bardağı pirinç 
  • 1 su bardağı su 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 orta boy kuru soğan 
  • 1 yemek kaşığı tuz 
  • 1 yemek kaşığı tane karabiber
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü 
  • 1 çay bardağı badem 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • Yarım çay bardağı kıyılmış maydanoz 
  • Fırın poşeti 
  • 1 tatlı kaşığı un 


Yapılışı:
  • Tavuk iyice yıkanıp, kurulanır.
  • Bir gece önceden limon suyu ile ovulup, tuzlanır.
  • Zeytinyağında bademler kavrulur.
  • Bademler tavadan alınıp, aynı tavada ince kıyılmış kuru soğan pembeleşene kadar kavrulur.
  • Pirince, tuz ve üzerini bir parmak çıkacak kadar sıcak su eklenip, biraz pişirilir.
  • Pilava badem, kuş üzümü, karabiber taneleri ve maydanoz eklenip, karıştırılır.
  • Tavuğun alt kısmından, tavuk iki katı büyüklüğe ulaşana kadar bademli pilav kaşıkla doldurulur.
  • Tavuğun bacakları birleştirilip, sıkıca bağlanır.
  • İğne iplik ile delikler dikilir veya kürdanla sıkıca birleştirilir. 
  • Unlanmış fırın poşetine tavuk yerleştirilip, içinden çıkan tel ile poşetin ağzı bağlanır.
  • Poşete 4-5 yerinden kürdan ile delikler açılır.
  • Fırın tepsisine konulan tavuk poşeti, önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir buçuk saat kadar pişirilir.
  • Son 15 dakikasında poşet yırtılıp, tavuğun üst tarafının da kızarması sağlanır.
  • Tavuk poşetten dikkatlice çıkartılıp, servis tabağının ortasına konulur.
  • Aynı ölçülerle ve malzemelerle bir ölçü daha pilav pişirilip, tavuğun etrafına yayılır.
  • Pilav pişirmek istemezseniz patates, havuç gibi sebzeleri de garnitür olarak fırın torbasında pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...