Fırın Torbasında Tavuk Dolması Tarifi
Kolay Tavuk Dolması Tarifi
Malzemeler:
- 1-1,5 kilogram bütün tavuk
- 1 adet limonun suyu
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tane karabiber
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay bardağı badem
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı kıyılmış maydanoz
- Fırın poşeti
- 1 tatlı kaşığı un
Yapılışı:
- Tavuk iyice yıkanıp, kurulanır.
- Bir gece önceden limon suyu ile ovulup, tuzlanır.
- Zeytinyağında bademler kavrulur.
- Bademler tavadan alınıp, aynı tavada ince kıyılmış kuru soğan pembeleşene kadar kavrulur.
- Pirince, tuz ve üzerini bir parmak çıkacak kadar sıcak su eklenip, biraz pişirilir.
- Pilava badem, kuş üzümü, karabiber taneleri ve maydanoz eklenip, karıştırılır.
- Tavuğun alt kısmından, tavuk iki katı büyüklüğe ulaşana kadar bademli pilav kaşıkla doldurulur.
- Tavuğun bacakları birleştirilip, sıkıca bağlanır.
- İğne iplik ile delikler dikilir veya kürdanla sıkıca birleştirilir.
- Unlanmış fırın poşetine tavuk yerleştirilip, içinden çıkan tel ile poşetin ağzı bağlanır.
- Poşete 4-5 yerinden kürdan ile delikler açılır.
- Fırın tepsisine konulan tavuk poşeti, önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir buçuk saat kadar pişirilir.
- Son 15 dakikasında poşet yırtılıp, tavuğun üst tarafının da kızarması sağlanır.
- Tavuk poşetten dikkatlice çıkartılıp, servis tabağının ortasına konulur.
- Aynı ölçülerle ve malzemelerle bir ölçü daha pilav pişirilip, tavuğun etrafına yayılır.
- Pilav pişirmek istemezseniz patates, havuç gibi sebzeleri de garnitür olarak fırın torbasında pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.