Lor Dolması Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 2 demet pazı yaprağı
- 250 gram lor
- 1 su bardağı bulgur
- 2 adet kuru soğan
- 4-5 adet taze soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 50 gram tereyağı
Yapılışı:
- Pazıların iri yapraklı olanları seçilip, yıkandıktan sonra yapraklar sıcak su dolu bir kabın içine konularak yaprakların yumuşaması sağlanır.
- Yumuşayan yapraklar süzgece alınır.
- Yemeklik doğranmış kuru soğanlar zeytinyağında kavrulur.
- Yıkanıp, süzülmüş bulgur da eklenerek biraz da beraber kavrulur.
- Bulgura sıcak su, karabiber ve tuzu eklenerek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilip ocaktan alındıktan sonra soğuması için bekletilir.
- Soğuyan bulgura ince kıyılmış taze soğanlar ve lor eklenerek yoğurulur.
- Pazı yapraklarının ortasındaki sert kısım bıçakla kesildikten sonra yaprak birleştirilip, lorlu harç konularak irice sarılır.
- Fırın kabına sıralanan sarmaların üzerine süt ve su karıştırılıp döküldükten sonra tereyağ parçaları konulur.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında suyunu çekene kadar pişirilir.
- Tercihen sarımsaklı yoğurt ile sıcak olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.