21 Aralık 2019 Cumartesi

YELPAZE BÖREK

Yelpaze Börek Tarifi
Yelpaze Börek Nasıl Yapılır
Hazır Yufka Börekleri
Malzemeler: 
  • 2 adet yufka 
  • 100 gram ezilmiş beyaz peynir veya lor
  • Dereotu 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Yarım çay bardağı su 

Yapılışı:
  • Lor ve doğranmış dereotu karıştırılıp iç hazırlanır.
  • Zeytinyağı ve su çatalla iyice çırpılıp, tezgaha yayılmış yufkanın her yerine gelecek şekilde fırçayla sürülür.
  • Yufkanın üzerine lorlu dereotlu karışım serpilip, yufka uçlardan ortaya doğru her iki taraftan ittirilerek ortada ince uzun şerit haline getirilir.
  • Şeritten bıçakla beş parça kesilir.
  • Her parça ortadan tutulup iki ucu birleştirildikten sonra pişerken açılıp gitmemesi için dip kısmına kürdan geçirilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen böreklerin üzerine yağlı su karışımı sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir.
  • Taktığımız kadar kürdan sayılarak böreklerin ucundan çıkartıldıktan sonra tercihen sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...